כמו כל בית עסק, גם המאפיה שלכם זקוקה לרישיון עסק, ומכיוון שגם מדובר בעסק לייצור מזון, עליכם לאחוז ברישיון יצרן של משרד הבריאות. החובה בהחזקת רישיון עסק היא חובה המוגדרת בחוק רישוי עסקים, כשכל הנושא של רישיון יצרן מזון מגולם בתוך סט שלם של תקנות משרד הבריאות, תקנות ייעודיות לעניין זה. את הרישיון עליכם להוציא כבר עם הקמת המאפיה ואם לא עשיתם זאת עד היום, מהרו ועשו זאת כעת, על מנת להימנע הן משיני החוק והן מהתאמות יקרות שתאלצו לעשות לאחר מכן על מנת להתאים את המאפיה שלכם לדרישות משרד הבריאות.
עמידה בתנאי רישיון עסק ובנוסף רישיון למאפיה
התהליך של הוצאת רישיון למאפיה כולל בתוכו אלמנטים כלליים כמו הנושא של כיבוי אש, בטיחות וגהות, ניהול ספרי חשבונות וכן הלאה. יחד עם זאת, מאחר ומדובר כאמור בעסק לייצור מזון, עליכם להוציא רישיון יצרן מסוג רישיון למאפיה, רישיון המאשר כי אתם עומדים בכל דרישות התברואה של משרד הבריאות והמשרד להגנה על איכות הסביבה.
במסגרת דרישות אלה יהיה עליכם לתכנן את מבנה המאפיה עם חלוקה מתאימה למתחמים נפרדים של חומרי גלם, הכנה, ייצור, אריזה ואחסון. יהיה עליכם לעמוד בתנאים של ניקוז, שיפועי רצפה, חומרי גלם מהם עשויים מתקני הייצור, פרוצדורות ותהליכי ייצור, מספר עובדים על קו הייצור, עמידת חומרי הגלם בתקנות ועוד שורה ארוכה של תקנות והוראות.
תנו לנו לעבוד בשבילכם
במקום להתמודד עם הבירוקרטיה הסיזיפית, התמקדו בהקמת העסק שלכם ובהצלחתו ותנו לנו במשרד המכון לרישוי עסקים לטפל לכם בכל הנושא של הפקת רישיון למאפיה. אנו נגיע אליכם, ניידע אתכם בהוראות החוק, נמליץ ונייעץ על אופן התכנון והבנייה של המאפיה, שטחי הייצור והמתחמים השונים, נבנה עבורכם תכנית אדריכלית העומדת בכל התנאים התברואתיים הנדרשים ונגיש אותה לכל הגורמים הרלוונטיים.
בנוסף לכך, אנו ננהל את כלל ההתקשרות עם הגורמים השונים לרבות משרד הבריאות, כיבוי אש, המשרד להגנה על איכות הסביבה וכן הלאה, ונפעיל את מערך ההיכרויות והקשרים שלנו כדי להבטיח את קבלת הרישיון במינימום זמן וללא עיכובים. משרד המכון לרישוי עסקים, המנוהל על ידי אדריכלית מקצועית ותברואן מוסמך של משרד הבריאות, ממוקם בחולון ומשרת באדיבות ומקצועיות עסקים ומאפיות מכל רחבי הארץ. צרו קשר עוד היום, ותנו לנו לטפל בעניין עבורכם.
בין לקוחותינו