ייתכן שסיפרו לכם שהשגת רישיון עסק למפעל מזון וההתנהלות מול משרד הבריאות, זה סיפור כמעט בלתי אפשרי שלא כדאי לכם בכלל לנסות ולהיכנס אליו, אבל אתם יכולים להיות בטוחים שזוהי לא המציאות. רישיון עסק למפעל מזון אכן נחשב לאחד מסוגי הרישיונות המורכבים ביותר, אך לחלוטין לא משהו שאמור להרתיע אתכם. משרד הבריאות דווקא מחפש להקל על בעלי העסקים, וזאת כל עוד תהליך הבקשה לרישיון מתנהל בצורה נאותה ומבלי התחכמויות וניסיון להתחמק מהוראות המשרד. אם תעשו את זה כפי שצריך, תוכלו להשלים את המשימה בתוך חודשים ספורים ואפילו שבועות ספורים, תלוי בכם.
שורה של כללים ותקנות בענף ייצור המזון
על מנת להתאים מפעל מזון לתקנות משרד הבריאות, יהיה עליכם לעמוד בשורה של כללים המפורטים בתקנות משרד הבריאות, ובכלל זה חיפוי קירות, שיפועי רצפה, גובה מחיצות, תאורה, אוורור, חלוקה למתחמים (חומרי גלם, ייצור, אריזה, אחסון), חדרי שירותים, כיורים, זמינות מים חמים, תעלות ניקוז, טיפול בשפכים וכדומה. לכאורה נשמע מורכב, אבל בתהליך השיפוץ של המפעל אפשר לשלב את כל אלה ללא כל עלות דרמטית נוספת, ואין סיבה שלא לעשות כן. מה שכן, כדי שתוכלו אכן לשלב את הדברים בתהליך ההקמה, כדאי לקחת בחשבון את נושא הרישוי כבר עכשיו.
מומחים ברישוי עסקים
משרד המכון לרישוי עסקים הוא משרד המתמחה בתחום רישוי העסקים, משרת בתי עסק ומפעלים בכל רחבי הארץ ובכלל זה גם מפעלי מזון ומשקאות. המשרד מנוהל על ידי תברואן מוסמך מטעם משרד הבריאות ועל ידי אדריכלית מקצועית ומנוסה, שייקחו על עצמם את המשימה כולה, יבנו עבורכם תכניות תברואה, תכנית אדריכלות ויגבשו מסמכים לכיבוי אש, טיפול בשפכים וכדומה. בנוסף, יסייע לכם המשרד בהטמעת תקנות משרד הבריאות בתהליך ההקמה של המפעל ויוודא שהכל מתבצע בצורה הנכונה שתאפשר את קבלת הרישיון.
תשאירו לנו את הבירוקרטיה
הקמת מפעל מזון והתמודדות עם מתחרים ולקוחות בשוק המזון היא משימה לא פשוטה, ואותה אנחנו משאירים לכם. את כל הנושא של הוצאת רישיון עסק למפעל מזון אתם יכולים להשאיר לנו ולהישאר בראש שקט. צרו איתנו קשר עוד היום ובתוך ימים ספורים נוכל להתחיל בתהליך.
בין לקוחותינו